Az Akashi Single Malt 5 éves Red Wine Cask egy whisky, amelyet az Eigashima - White Oak lepárló állít elő Japán déli részén, a Seto Beltenger partján. Mohó illata a barna cukor és a gyümölcsös sárga gyümölcsök aromáját fejezi ki. Ízben aztán egy intenzív aromás illat, amely karamell, tannin és enyhe kesernyés jegyekkel tárul fel. A befejezés őszinte és fás lesz.Erre a korlátozott évjáratra a Ház Chef Blender gondosan kiválasztott néhány 4 és fél évig konyakhordóban érlelt single maltot, majd francia vörösboros hordókba tette át 10 hónapig. Az Akashi Single Malt 5 éves vörösboros hordó színtelen és hűtetlen palackozású, alkoholtartalma 50%.A viszonylag ismeretlen White Oak lepárló mindazonáltal a japán whisky történetének része, mivel ez volt az első lepárló Japánban, amely 1888-ban kapott lepárlási engedélyt. A malátapárlatok megszakításos gyártása azonban csak 1919-ben kezdődött, és 1984-ben, egy teljesen új, whiskygyártással foglalkozó létesítményt létesítettek az eigashimai telephelyen.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.