Az egyetlen whisky a világon, amelyet egy Toji (a szakékészítés művészetének nagymestere) készít a whiskykészítési folyamatban szakékészítési módszerek alkalmazásával. A használt desztilláló edény kisebb, mint a skót és más japán lepárlóüzemek által használt edény, ami viszont csökkenti a fusel alkohol szintjét. Ennek eredményeként az Akashi whisky nem igényel olyan hosszú öregedési folyamatot, míg az új márka sima és finom.A White Oak Akashi-t 1888-ban alapították Eigashima helyén, Akashi városában. A White Oak lepárló volt az első Japánban, amely 1919-ben megszerezte a desztillált szeszes italok gyártási engedélyét, és a legenda szerint elsőként desztillál whiskyt. A termelés hagyományos maradt, és a japán piac számára volt fenntartva egészen 1984-ig egy új, kifejezetten a whisky lepárlására szentelt szeszfőzde felépítésével. A tenger és Kobe városa közelében található szeszfőzde enyhe és stabil klímának örvend. Az Akashi blue egy kevert whisky, amelyet japán Shochu hordóban (amerikai tölgy) tárolnak körülbelül 2 évig, és bourbon hordóban érlelik, majd 1 évig sherry hordóban érlelik.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.