Akashi városa, lefordítva „Napkelet városa”, több mint 500 éves múltra tekint vissza. Itt, kevesebb mint 100 méterre az óceántól, a tulajdonos családja több mint három évszázada gyárt hagyományos japán alkoholos italokat, például szakét. Az 1888-ban alapított Eigashima Shuzo rendelkezik Japán első - 1919-ben - kiadott whisky engedélyével, és továbbra is Japán legkisebb whisky-gyártója, amely ötfős csapatból áll.Az Akashi Sherry Cask Finish Japanese Blend Whisky egyetlen hordóból készült. 61071-es hordó egészen pontosan. Ezt a csodálatosan egyedi japán whiskyt 5 évig érlelték Sherry hordóban. Nem csoda, hogy olyan intenzív gyümölcsös illattal és lédús ízzel rendelkezik, tele vaníliával, mandulával és szárított gyümölcsökkel. A befejezés szuper finom.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.