A Barbancourt Rumot, Dupre Barbancourt hozta létre 1862-ben, amikor Franciaországból a konyak régióból Haitibe költözött. A Rhum Barbancourt több mint 150 éves, és a módszer még ma is ugyanaz a módszer. Bár Dupre Barbancourt nem hagyott örököst, a felesége és az unokaöccse folytatta a gyártást. A cég most Thierry Gardere kezében van. Mivel a Dupre Barbancourt eredetileg a rumot jónak vagy jobbnak tartotta, mint a konyakot, a Rhum Barbancourt kettős desztillációra hasonlít. Csak a helyben termesztett, tiszta cukornádat vásárolják meg közvetlenül a Haiti-i mezőgazdasági termelőktől. A Rhum Barbancourt valóban a limuzin tölgyfahordóban érlelődik. Haiti egy nagyon gazdag kultúrával rendelkező ország, ahol számos helyi művész tevékenykedik. A Barbancourt arra törekszik, hogy fenntartsa ezt a kultúrát a rumjaiban.A Barbancourt 4 years fűszeres cseppekre emlékeztető, finom, jellegzetes ízvilágot teremt.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.