A leghíresebb almából készült szeszesital a franciák gyártotta Calvados, amely nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. A Calvados tulajdonképpen nem pálinka, hanem alma-brandy, mert almabor lepárlásával készül és nem az összezúzott gyümölcsöt erjesztik meg.Kizárólag Normandiában, a Pays d’Auge régióban termett almából készült Calvados. A házasításba 2-5 éves párlatok kerültek. Borostyán színéről és intenzív alma illatáról azonnal felismerhető. Tiszta ízében elsősorban gyümölcsös zamatokat fedezhetünk fel, míg utóízében a tölgyfának köszönhető vanília a vezető íz.Szín: csillogó aranysárgaIllat: főként alma, vaníliás jegyekkel, harmonikusÍz: selymes, gyümölcsös karakter, elegáns, frissUtóíz: telt, hosszú
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.