A leghíresebb almából készült szeszesital a franciák gyártotta Calvados, amely nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. A Calvados tulajdonképpen nem pálinka, hanem alma-brandy, mert almabor lepárlásával készül és nem az összezúzott gyümölcsöt erjesztik meg.A Calvados készítéséhez kizárólag a Pays d’Auge vidék termését használták. 4-10 éves párlatok házasítása. A tökéletes házasításhoz szükséges ideig érlelték a Calvadost a Boulard család pincéiben. Szín: borostyánba hajló aranysárga Illat: gazdag gyümölcsös illat enyhe fűszerességgel, mely a fahordós érlelésnek köszönhető, pirított magvak, briósÍz: jól kiegyensúlyozott, harmonikus, vanília, fahordós jegyek, almakompót.Utóíz: bársonyos, elegáns, hosszantartó, gyümölcsös, vaníliás.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.