Homère Clément nagyon népszerű tagja volt a Martinique-i közösségnek és Le Francois polgármesterének. Megvásárolta a Domaine de l'Acajou nevű neves cukorültetvényt, amely mindössze 3 km-re fekszik Le Francois központjától. Ez a 43 hektáros birtok volt az egyik legjobb cukorültetvény Martinique szigetén. Homère Clément megtette a szükséges beruházásokat, és a sziget egyik legrangosabb cukorültetvényét átalakította világszínvonalú Rhum Agricole termelővé. A palánták visszatérnek a mezőkbe, hogy újra betakarják a cukornádot, de nem finomítják a cukrot. Az ő ötlete az volt, hogy a minőségi birtokán megnövekedett cukornádat préselje, aromás és ízletes cukornádlevet kapott, így tiszta rumt desztillált. A nagy pálinka élvezetével inspirálva, a korai Párizsban tanulva Homère utánozta a nagy franciaországi Armagnac lepárlóit, hogy tökéletesítse Rhum Agricole-nak nevezett rumtermelését. A Habitation Clément évente gondosan kiválasztott régi Rhum Agricole-t ad el a Grand Reserve portfoliójának részeként. A gyönyörű, sötét mahagóni színű Clément X.O. Rumot frissen préselt cukornádból desztillálják, és legalább hat évig tölgyfahordókban érlelik, gyönyörű füstös aroma jellemzi. Ezt a rumot a cukornád-desztillátum természetes édessége álltal kiegyensúlyozott, erőteljes, szénsavas ízek hangsúlyozzák, és a Clément pincészet legszebb virágjegyzeteit és tisztaságát mutatja be. Finom, virágos illata, narancsvirág, friss fahéjra utalva. Íze puha, és a citrusos oldalát mutatja, valamint egy rendkívül finom, fehér borsot.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.