A Guyana rumjának története az 1640-es években kezdõdött a cukornád bevezetésével a korai európai telepesek körében. De csak addig, amíg a britek az 1650-es években el nem kezdték a lepárlódást az új területekbe, ezzel a Demerara Rum termelését megalapozták. Demerara megye, Guyana, a XVII. század óta elmerül a cukor- és a rumtermelés történetében. A Demerara Distillers ma a Demerara folyó keleti partján a Plantation Diamond gyárában Guyana-ban található. Itt összevonták az összes régi eredeti márkát amelyek révén a Demerara Rum ilyen jellegzetes. A világon nem létezik más rum-szeszgyár, amely több mint húsz különbözõ rumfajtát kínál.Az elegáns többszörös díjnyertes rum, az El Dorado 12 Years a Demerara Rum sima finom édességét jellemzi. A speciálisan kiválasztott cukornádmelaszok keveréke, a 12 éves Enmore és DiamondCoffey kombinációja és a Port Mourant dupla érlelésű kombinációja, ezt tökéletesen ötvözve az öreg bourbon tölgyfahordókban.Illata trópusi gyümölcs, fűszeres mézzel és sötét cukorral. Íze kerek, lágy, teljes testű, gyümölcsös és fűszeres aromákkal. A felület kellemes, elegáns és száraz.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.