A Havana Club Rum története 1492-ben kezdődött amikor Columbus "mindenki legszebb szigetének" kiálltotta ki Kubát. 1850-re az ország a világ egyharmadának cukorkészletét látta el. A rumipar Kubában fejlődésnek indult. Az új technológiákat kihasználva újfajta rumot tudtak kifejleszteni, jellegzetes kubait. A 20. század elején a koktélkészítés alapja lett a rum, megszületett például a Mojito, a Daiquiri és a Cuba Libre is. Kuba úgy döntött hogy a Havana Clubot választja hogy képviselje az országot és exportálja a rumot. Új logót hoztak létre, amely szimbolizálja a szigeten a napot és a Giraldillát, Havanna városának és szabad lelkének emblémáját. A Rumot a gazdag cukornád, a termékeny talaj, a tökéletes trópusi éghajlat, az emberek akik részt vesznek a folyamatban és a hagyomány iránti szenvedély teszi különlegessé. Minden egyes rumot legalább 3 évig érlelnek. A Havana Club Anejo 15 years megszerzi összetett ízét legalább 15 éves öregedése során. Ebből az egyedi rumból évente mindössze 58 hordó keletkezik, szigorú szelekciós eljárás eredményeképpen, a tölgyfahordókban való keveréshez és újraöregedéshez. A 15 éves rum egyes összetevői több évtizedesek, a trópusi éghajlat intenzív elpárolgása (az "angyali részesedés") hozzájárul az ízek és a ritka sima lágyság koncentrálásához. Az Anejo 15 a kubai rum egyik legfényesebb eleme: kivételesen hosszú és minőségi öregedési folyamat, mely fényes, sima szájérzetet eredményez, páratlan puha tanninnal és nagyon gyümölcsös aromával.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.