A Havana Club Rum története 1492-ben kezdődött amikor Columbus "mindenki legszebb szigetének" kiálltotta ki Kubát. 1850-re az ország a világ egyharmadának cukorkészletét látta el. A rumipar Kubában fejlődésnek indult. Az új technológiákat kihasználva újfajta rumot tudtak kifejleszteni, jellegzetes kubait. A 20. század elején a koktélkészítés alapja lett a rum, megszületett például a Mojito, a Daiquiri és a Cuba Libre is. Kuba úgy döntött hogy a Havana Clubot választja hogy képviselje az országot és exportálja a rumot. Új logót hoztak létre, amely szimbolizálja a szigeten a napot és a Giraldillát, Havanna városának és szabad lelkének emblémáját. A Rumot a gazdag cukornád, a termékeny talaj, a tökéletes trópusi éghajlat, az emberek akik részt vesznek a folyamatban és a hagyomány iránti szenvedély teszi különlegessé. Minden egyes rumot legalább 3 évig érlelnek. A kubai élet középpontjában álló együttmûködés szellemét szemlélve a Havana Club Selección de Maestros nemcsak a Maestros del Ron Cubano, hanem az egész szigetnek a munkája. Don José Navarro vezetésével először találkoznak a legkiválóbb időskorú hozzávalók, majd a keverés és a további öregedés után létrejön a különlegesen egyedülálló ital, a mestereknek és a szakértelmüknek egyedülálló kifejeződése. A végső keveréket egyenesen a hordóból palackozzák és a Maestros szerint a legjobb jégkockára öntve tisztán. Íze életre kelti a kivételes simaságot és az ízek sokaságát.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.