Egyik oldalon:Alex Stein, a Monkey 47 gin megalkotója, a német Fekete-erdőből.Célja? Hazájának több évszázados lepárlási szakértelmét ötvözni a hagyományos amerikai whiskey-gyártással, és ezáltal megragadni mindkét világ legjavát: habanero chili kivonattal ízesített Bourbon whiskey...de mi legyen az új márka neve?HORSE WITH NO NAMEMásik oldalon:A Leonard Firestone és Troy Robertson által 2010- ben alapított F&R whiskey microdistillery, a texasi Fort Worthből. ”TX Whiskey” nevű első kiadásuk 2012-ben debütált, és azonnal elhozta a „Legjobb amerikai craft whiskey” díjat. A Firestone and Robertson jelenleg a legkelendőbb craft whiskeyt gyártja Texasban, és üzemelteti a legnagyobb whiskey lepárlót a Mississippi folyótól nyugatra.A whiskey-hez alapanyagul texasi kukoricát (71%), kisebb részben őszi búzát (21%) és árpamalátát (8%) használnak. Az erjesztés helyi pekándióból kitenyésztett élesztővel történik. A lepárlás után új, kiégetett tölgyfa hordóban történik az érlelés. A lágy „búzás-Bourbon” alap, a hordó kiégetésének hője által karamellizálódott fanedvek és az amerikai fehér tölgy fája kellemes vaníliás, enyhén fűszeres, virágos, citrusos-kókuszos ízvilágot hoz létre. Texasban a nyári-téli nagy hőingadozás a hordó kitágulása és összehúzódása révén aktívan járatja a whiskey-t a fa dongáinak rostjai között, így az érlelés hatása intenzív. Fűszerezésére a Fekete-erdőben hagyományos és kézműves ízkivonási módszerekkel előállított habanero párlatot használnak, 98:2 arányban.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.