Részletek
4 fő esemény, ami létrehozta és sikeressé tette a kanadai whisky-t:
1. Skót bevándorlók elhozták magukkal a lepárlás tudományát
2. Az amerikai függetlenségi háború után a brit-párti loyalisták Kanadába menekültek, és hozták a Bourbon-technológiát
3. Az amerikai polgárháború során az északi államokat elvágták a délen főzött whiskey-től, ezért Kanadából kezdtek vásárolni (és csempészni!)
4. Az amerikai szesztilalom újabb lökést adott a kanadai whisky forgalmának az USA-ban (...persze ekkoriban illegálisan!)
A J.P. Wiser's whisky lepárlója, a Hiram Walker & Sons, ÉszakAmerika legnagyobb kapacitású lepárlója. 39 fermentáló tartályában forr a gabonaceftre egyidőben és lepárlóberendezései 55 millió liter "new spirit"-et termelnek minden évben.
A jó whisky előállítása nem könnyű és nem gyors folyamat! "A lovadat siettesd, a whisky-t nem lehet!" - mondja egykor J.P. Wiser.
J.P. Wiser’s Triple Barrel Rye
Tiszta rozswhisky, mely érlelését új tölgy, használt first-fill exBourbon és használt ex-Canadian whisky hordókban kapja meg.
Ízvilág: Karamell, Aszalt gyümölcsök, Pirítós, Fűszerek, Vanília
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!