Részletek
A The Kyoto Distillery –t 2015-ben alapították, a KI NO BI gin DNS-e az alapítók tapasztalatait, tudásukat hordozza: a házasítás szakértelmét, a helyi ízek és a lepárló helyszínének fontosságát.
Eltérően a gin gyártáshoz általánosan használt alapszeszektől, a KI NO BI gin rizs alapszeszt használ, melyet vaníliás krémesség, enyhe citrusosság jellemez. A KI NO BI egyedi technológiája, hogy a fűszernövények 6 csoportját külön-külön párolják le, és ezek a desztillátumok kerülnek végül megfelelő arányban házasításra. A 6 csoport: az alap (makedón borókabogyó, nőszirom, hinoki fa), a citrusok (yuzu, citrom), a gyógynövények (sansho bors, kinome rügy és levelek), a fűszer (gyömbér), a gyümölcs és virág (bambusz levél, kínai bazsalikom) és a tea (gyokuro zöld tea). A KI NO BI gin lepárlója Fushimi, a híres szaké-termelő régió közelében fekszik. A
Fushimi név a ‘fusu’ (rejtett) és ‘mizu’ (víz) szavakból ered, ami tökéletesen kifejezi az itteni források vizének titkát, tisztaságát, selymességét, ízvilágát. A víz fontossága kiemelkedő, a KI NO BI gin nem használ ipari eljárásokat a víz tisztítására.
KI NO “TOU” Kyoto Old Tom Gin A Yonaguni szigeten előállított Kokutou (fekete cukor) érzéki édességével fűszerezett gin
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!