Laurent-Perrier úgy döntött, hogy csak a legjobb évjáratokat választja, hogy egy ritka és kivételes pezsgőt hozzon létre, amely a ház stílusára jellemző.A Laurent-Perrier Millésimé a Chardonnay és a Pinot Noir Grands Crus kivételes, gondosan válogatott évjáratát képviseli. Ez az egyedülálló cuvée szerves része lesz a Grand Siècle jövőbeli iterációjának, egy kivételes bornak, amely megragadja a Laurent-Perrier stílusú évjárat jellegzetes karakterét.A 2015-ös évet szélsőséges időjárási viszonyok jellemezték: enyhe, csapadékos tél, majd kontrasztos tavasz következett, amelyhez egy fagypont alatti hőmérséklet és egy viharos nyár is társult. Szeptember, hűvös és száraz, lehetővé tette a szőlő tökéletes érését.A borkészítés, a házasítás és az érlelés tekintetében a szőlőfajták között 50% Chardonnay és 50% Pinot Noir található. A Chardonnay crus a Côte des Blancs-ból származik, amely magában foglalja a Le Mesnil-sur-Ogert, az Ogert, a Cramant és a Chouilly-t. A Pinot Noir crus a Montagne de Reims-ből származik, mint például Bouzy, Ay, Verzy, Mailly és Rilly-la-Montagne.Érzékszervi jellemzőit tekintve a Millésimé fehérarany színű, nagyon finom és tartós buborékokkal.Az illat rendkívül összetett, a méhviasz, a kandírozott citrom, a lonc és a galagonya jegyeivel, majd a pirítós és a narancs aromájával. A támadás élénk, átadja helyét a krémes, elegáns ízvilágnak, kandírozott citrom és lonc jegyeivel.Az ajánlott tálalási hőmérséklet 9°C és 11°C között van. Ami az ételpárosítást illeti, a Brut Millésimé remekül passzol a citrusos kagylós carpacciohoz, a gyógynövényekkel kérges tengeri sügért vagy a citrusos és mézeskalácsos sült csirke mellé.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.