A lepárló Amerika egyik legrégebbi hagyományaival rendelkezik, hiszen 1805 óta készítenek whiskyt a területen, és a Star Hill Farmon is. A birtokon egyébként őrzik a tradíciót, hiszen a régi időkben a Quart House nevezetű boltjuk előtt sorban álltak a vásárlók kocsijai és közvetlenül a hordóból csapolt whiskykkel távozhattak a vasárnapi asztalhoz, egyből a mise után. Fontos megjegyezni, hogy a Maker's Mark őrzi a bevándorló skótok hagyományát, és nem whiskey-nek, hanem whisky-nek írják, fogalmazzák magukat és palackjaikat.A Maker's Mark 46 az első teljesen új whisky az 50-es évek óta a lepárlónál. Nevét onnan kapta, hogy sok különböző "fás receptet" próbáltak ki mielőtt a végleges, 46-os számú mellett döntöttek. A 46-ot ugyanis kicsit tovább érlelik, mint a klasszikus verziót, amely során francia tölgyfa dongákat raknak a whiskybe. Ezáltal büszkébb, komplexebb ital születik, a hosszabb érlelési időből származó kesernyés hatások viszont kevésbé érvényesülnek.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.