A Matusalem & Company-t Benjamin és Eduardo Camp testvérek alapították 1872-ben Spanyolországban, és Santiago De Cuba-ban telepedtek le egy rumsütőberendezés létrehozása céljából. A testvérek magukkal vitték tudásukat, a spanyol konyak és a sherry készítéséhez használt keverést és a solera desztilláció rendszerének szakértelmét. Az 1950-es években a Matusalem Kubában volt az egyik legfőbb prémium rum, amely a Bacardival és a Havana Club-al versenyzett. Az 1959-es kubai forradalom után a családi tulajdonban lévő Matusalem áttelepült az Egyesült Államokba. 2002-ben újraindult a Matusalem és a vállalat, a branding a kubai gyökereire összpontosított, és az Egyesült Államok csúcsminőségű piacát célozta meg. A rumot a Dominikai Köztársaságban állítják elő.A Matusalem Gran Reserva 23 years rum Solera eljárással készült, 23 évig tölgyfahordóban érlelt fűszeres ital. Solera eljárás: a tölgyfahordókat a raktárakban egymásra pakolva tárolják és a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Így tudják az állandó minőséget és az ízt garantálni. A Gran Reserva illata édeskés, íze mandulás, mogyorós jegyeket hordoz magában.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.