Részletek
A „monkey shoulder” kifejezés egy régi whisky gyártási módszerhez köthető. Azokra a malátázó emberekre utal vissza, akik hosszú munkaórák során kézzel forgatták meg a malátát. Ettől iszonyú izomlázuk lett a vállukban, így karjukat jellegzetes módon, akár egy majom lógatták lefelé - ezt becézték „monkey shoulder”-nek, azaz majom vállnak akkoriban.
A Monkey Shoulder név szeretetteljes tisztelgést jelent a régi és mai munkásemberek kemény élete előtt.
Egy napon, a legendás malátamester, David Stewart úgy döntött, hogy megalkotja a világ első tripla maláta whiskyjét. Összekombinálva a három legkitűnőbb speyside-i lepárlóüzemből származó single malt whiskyt.
A Monkey Shoulder-t, a lágy és gazdag íz világú, 100 %-os skót maláta whiskyt, melyet lepárlás és érlelés után a skóciai Dufftown-ban palackoznak, nagyszerű bárokba és csodás otthonokba szánják.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!