Újabb nyertes Nikka Taketsuru kínálatából. Ezt a cég alapítójának, a Masataka Taketsurunak nevezték el, és ez egy nagyszerű, merész, testes, különlegesen mély whisky, amely kivételesen mély, kegyes és kiegyensúlyozott.A Nikka Taketsuru 17 éves japán tiszta maláta whisky a Yoichi és a Miyagikyo szeszfőzdékben lepárolt single malt whisky házassága. Miután mindegyik whiskyt ledesztillálták, legalább 17 évig érlelték őket, mielőtt együtt tárolták volna a Taketsuru Pure Malt Whisky elkészítéséhez. Ennek az érzésnek a következtében a Taketsuru 17 éves tiszta maláta malátás illatú, gyümölcssalátával, bogyós gyümölcsökkel és útifűekkel. Az aroma átadja helyét a vanília, a vérnarancs, a tejszínhab és a tejcsokoládé ízeinek, és megkeseríti a keserédes tölgy, a kakaó és a gyümölcs adatait.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.