Általánosságban elmondható, hogy a Nikka kevert whiskyt maláta whiskyből állítják elő árpamaláta edényben, és gabonawhiskyből, amelyet kukorica és más szemek lepárlásával (Coffey) állítanak elő. A Nikka All Malthoz hasonló teljes malátás whiskyk készítésének fő jellemzője, hogy a Coffey-ban továbbra is csúcsminőségű árpamalátát használnak kukorica helyett, ami teljes egészében malátából készült whiskyt eredményez. A kizárólag malátából készült, hosszú ideig érlelt malátákból kevert, teljes malátás whiskyt mély illat és lágy íz jellemzi.Félénk támadás, nagyon lágy és nagyon krémes. Árpa cukor és mazsola jegyzetek. Édes, gazdag utóízzel. Elég rövid befejezés lonc, fa és kókusz jegyekkel.Színe: Antik arany, arany tükröződéssel.Nagyon kandírozott profil pillecukorral és vaníliával. Néhány tipp a citromos édességekről, az érett almáról, a fahéjról és a mézről. Egy kis krémes karamella is. Finom dohányárnyalatok és a füst legapróbb árnyalata.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.