A Pampero története Caracas-ban kezdődött 1938-ban. Alejandro Hernandez és Luis Toro a két barát kevés disztillációs tapasztalattal de annál nagyobb szenvedéllyel vágott neki a rum előállításának, tölgyfahordókat használt az öregedéshez. Ma a Llanero a Pampero szimbóluma, amely a síkság szabadságát és az alapítói szellemük szenvedélyét jelenti. Első osztályú nyersanyagaik, folyamataik és egyenlítői klímájuk keveredik, hogy megteremtsék a tökéletes rumot, amelynek hangulatos ízlése magával ragad. A helyi cukornád 24 órán belül eléri a főzőüzemet, biztosítva a melasz ízét és cukortartalmát. Amazóniai helyünk kiváló forrást biztosít számunkra a természetes ásványvíz számára, ami döntő fontosságú a rum végső minőségéhez. Ellentétben sok lepárlóüzemmel, a Pampero továbbra is három különböző desztillációs folyamatot használ a tisztább, magasabb minőségű rumért. A kezdeti desztilláció után az alkoholt "könnyebbé" vagy "nehezebbé" alakíthatja azáltal, hogy az oszlopban, vízforralóban vagy edényben folytatja a második és a harmadik lepárlását. Venezuela magas páratartalma, magas hőmérséklete és éjszakai hőmérséklet-csökkenése körülbelül háromszor nagyobb érési arányt eredményez mint a skót.A Pampero Ron Anejo Especial a rum történetének egyik úttörője, új minőségi benchmarkot hozott létre, amikor megváltoztatta az ország törvényeit. Miután a Pampero alapítói 1938-ban kezdték öregíteni a rumokat tölgyfahordókban, az Especial lett az első venezuelai rum amelyet hivatalosan anejo-nak neveztek. Az Especial fehér tölgyfahordókban öregszik. Íze krémes, édes, növényi, könnyű, enyhén száradó, elhúzódó. Woody, vanília, édes, gyümölcsös rum.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.