A gyümölcsös gin előállítása régóta hagyomány a brit vidéken. A Plymouth Gin hű marad az 1883-as egyedi recepthez. Régen, a mezőgazdasági termelők befejezték a betakarítási idényt, bogyókat és diókat gyűjtve a sövényből. Aztán rájöttek, hogy a galagonya bokor (Sloe Berries) termése ehető. Az az ötletük támadt, hogy áztassák a galagonya gyümölcsöt ginben egy kis cukor hozzáadásával. Nagyon kellemes ital készült. És ezen az eureka pillanaton keresztül született a Sloe gin. A rozsbogyókat lassan és finoman átitatjuk ginben, puha tiszta Dartmoor vízben és kis mennyiségű cukorban körülbelül 4 hónapig. Nincs sok cukor hozzáadva, így a bogyók valódi íze ragyoghat, és lehetővé teszi a gyümölcs száraz savasságának megőrzését az íz szempontjából. Így teljesen természetes termék áll rendelkezésre, hozzáadott aromák vagy színezékek nélkül.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.