A Rémy Martin Louis XIII. konyakot Paul Emile Rémy Martin alkotta meg 1874-ben. A Louis XIII hozzávetőlegesen 1200 Grande Champagne párlatból állítják össze, amelyeket 40-100 évig érleltek a Rémy Martin „tierçon”-nak nevezett, rendkívül ritka és öreg tölgyfahordóiban. Az ital neve tisztelgés XIII. Lajos király (1610-1643) előtt, akinek uralkodása alatt, az 1620-as években telepedett meg a Rémy Martin-család a Cognac-régióban.Ízeiben először sűrű virágos aromák és kandírozott gyümölcsök mutatkoznak, fűszeres jegyekkel. A második korty passion fruittal, gyömbérrel és szegfűszeggel elegyedő jázmint tár fel. Rózsa és írisz jegyek keverednek füge, aszalt szilva ízekkel, amelyeket harmonikusan egészítenek ki a szantálfa és méz aromái.Rémy Martin mindig is olyan családi vállalkozás volt, amelyet két olyan család vezetett, akik ugyanazokkal az értékekkel osztoznak: a Rémy Martin és a Hériard Dubreuil családok.1724-ben Rémy Martin, a Cognac fiatal bortermelője saját nevéhez köti a konyakot. 1738-ban Franciaország király XV. Királya Rémy Martinnak adományozza a ritka jogot új szőlőültetvények felállítására, elismerve a konyak kiválóságát. 1830-ban Az első Rémy Martin Grande Champagne konyakot létr hozták. 100 évre rá a finom pezsgős konyak jogilag elismert kiváló minőségűvé vált. Egy üveg konyak több száz különböző eaux-de-vie-t tartalmazhat. Megköveteli a Pince Mester egyedülálló szakértelmét, hogy ezt a hatalmas palettát Rémy Martin konyakká alakítsa.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.