A Ricard Pastis ánizslikőr a Franciaországban 1914-ben betiltott abszint egyik utódjának tekinthető. 1920-ban a francia kormány újra engedélyezte az ánizsos italok gyártását. A különböző gyártók ánizsos italok gyártásába kezdtek, melyeket különböző más növényekkel, például édesköménnyel, édesgyökérrel és csillagánizzsal is ízesítettek. 1932-ben Paul Ricard megalapította a Ricard-t, és az ánizsos italok egy általa pastisnak elnevezett változatát gyártotta, mely főleg csillagánizst, ánizst és édesgyökeret tartalmazott. A két nagy rivális, a Pernod és a Richard 1975-ben Pernod Ricard néven egyesült. A cég ma a Pernod ánizslikőrt és a Ricard pastist egyaránt forgalmazza. A pastis olyan ánizsízesítésű szeszes ital, amely az édesgyökér természetes kivonatát, is tartalmazza. Habár az abszint közvetett utódjának tekinthető, régi elődjétől sokban különbözik. Ánizsos ízét az ázsiai eredetű csillagánizsról kapta. Ízében jelentős szerepet játszik egy másik ázsiai növény, az édesgyökér.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.