Illatában gazdag, intenzív; narancsos és fűszeres jegyekkel. Nagyon finom és elegáns bor, melynek gazdagságát tökéletes sav egyensúlyozza. Ízében telt, visszaköszönnek a kellemes fűszeres jegyek és az őszibarack.A nyár forró volt, ezért már szeptember elején megkezdtük az aszúszemek szedését, és ezt az ideális őszi időben tovább folytattuk. Különösen október biztosított három tankönyvszerű hetet, mely tökéletes volt a kiváló minőségű aszúszemek fejlődéséhez: kora reggeli köddel, délutáni napsütéssel és széllel.A kiemelkedő minőségű aszúszemeket két napon át áztattuk erjedő mustban. Préselés, majd erjedés után a hagyományos pincénkben érleltük az aszúbort 300 és 500 literes zempléni tölgyfahordókban több, mint 2 éven keresztül. Ezt követte a végső házasítás 2020 tavaszán.Kitűnő kísérője gyümölcs alapú desszerteknek és kemény sajtoknak is, de önmagában, desszert helyett is ajánljuk.Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 11-13 °C. Alkohol: 10,5%Cukor: 189 g/lSav: 8,17 g/lPalackozás dátuma: 2020. május
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.