Charles Tanqueray az 1830-as években elindította a szeszfőzdéjét a Bloomsbury-i Vine Streeten. Amikor 1868-ban Charles meghalt, a fia örökölte a lepárlóüzemet és folytatta úttörő munkáját. Irányítása alatt a vállalat sikerrel fejlődött. A Tanquray-t a fővárosban desztillálták egészen az 1941-es nagy légitámadásig, amikor a londoni szeszfőzde szinte teljesen megsemmisült. Csak egy kis mennyiségű gin maradt a bombázás után, ez a maradék, az úgynevezett "Old Tom". A lepárló jelenleg Cameron Bridge-ben, Skóciában található. A Tanqueray megújította az alapító Charles Tanqueray 1835-ös régi Tom Gin receptjét a klasszikus édesebb ginstílust. A botanikai termékek közé tartozik a boróka, az angyalgyökér, a koriander és az édesgyökér, ugyanaz a recept, mint a London Dry esetében, de nagyobb arányban. A címke az eredeti utolsó üvegjeinek másolatát tartalmazza.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.