Viszonteladókat is kiszolgálunk! Személyesen is vásárolhat az üzletünkben, címünk Érd Fürdő utca 1.

+36 20 263 5143,  Szállítási idő 2-5 nap

Blog

The Deacon blended skót whisky

Italszakértő
2023.03.08 12:45
The Deacon blended skót whisky

Hamarosan az italszakerto.hu választékában is.

A The Deacon whisky története egészen 1776-ig nyúlik vissza, amikor egy csoport skót bevándorló megérkezett Marylandbe. Ők alapították a Maryland-i Deacon-székesegyházat, és ezzel egy időben elkezdték előállítani a Deacon whisky-t is. Az ital az idők folyamán egyre ismertebb lett, és hamarosan az Egyesült Államok keleti partvidékén számos étterem és bár kínálta a Deacon whiskyt. A 19. század végére azonban a whisky előállítása megszűnt, és az ital már csak legendaként élt tovább.

A The Deacon whisky újjászületése

A The Deacon a Sovereign Brands és a Pernod Ricard által megalkotott blended skót whisky, amely Speyside és Islay single maltokat tartalmaz.

Újdonság, hogy a Sovereign Brands bor- és szeszesital-gyártó vállalat skót whiskyt dobott piacra a világ egyik legnagyobb szeszipari szereplőjével a Pernod Ricarddal együttműködve.

A The Deacon, a Sovereign Brands első márkája a whisky kategóriában, egy kevert skót whisky, amely az Islay és Speyside-i single maltaltokat tartalmaz. 40% alkoholfokon palackozzák, és dombornyomott rézpalackban kerül forgalomba, melyet a skót whisky lepárlókban található réz edények ihlettek.

A whisky neve a Sovereign Brands szerint a „deacon” szó skót jelentéséből származik – egy bizonyos mesterségben vagy a kereskedelemben jártas.

A Sovereign Brands vezérigazgatója, Brett Berish, aki 1999-ben Brian testvérével közösen alapította a vállalatot, a következőket mondta: "Első skót whiskynknek kölcsönöztük a bomlasztó stílusunkat, így egy olyan prémium és lenyűgöző terméket hoztunk létre, amely semmihez sem hasonlít a piacon. Eltávolodtunk a hagyományos címkézéstől és palackkialakítástól a fémes réz csomagolással és az unortodox címkével. A legfontosabb persze az íze, ami legkiegyensúlyozottabb, nagyon összetett, de a nagyközönség által könnyen fogyasztható. Réteges, de sima, így a The Deacon egy whisky, amely arra készült, hogy élvezzük."

A The Deacon hamarosan elérhető lesz az italszakerto.hu választékában is.

Kattincs a logóra!

Italszakerto.hu logo

A New York-i székhelyű Sovereign Brands borok és szeszes italok gyártója és forgalmazója, amelynek portfóliója a Luc Belaire pezsgő, a Bumbu rum, valamint a McQueen és a Violet Frog gin. Márkái olyan hírességeket és támogatókat vonzottak, mint Rick Ross, Lil Wayne, Wiz Khalifa és DJ Khaled.

Kattincs a képre!

Bumbu Rum                                McQeen likőr                              Violet Frog gin

Pernod Ricard 2021-ben kisebbségi részesedést vásárolt a cégben, amelyet tavaly októberben "jelentősen" növelt.