Az ex bourbon amerikai tölgy és az ex Oloroso Sherry hordókban érlelt Uigeadail - „Ooga-dal” -nak ejtve - , a„sötét és titokzatos hely”, amelyet az Ardbeg vízforrásának, Loch Uigeadailnek neveztek el.AROMA: Gazdag és súlyos, zamatos és füstös aromákkal. Teljes erejénél a kezdeti aroma a meleg karácsonyi sütemény, a dióolaj és a parma ibolya csodálatos keveréke, amelyet összeolvasztottak a friss óceánfűzéssel, a cédrus és a karácsonyfáról eső fenyőtűkkel. A vízzel a mély füstöltség fokozódik, emlékeztetve a karácsonyi pudingra. Gazdag virágos ribizli, meleg sült banán és diókenyér amelyet mokka eszpresszóval szolgálnak fel.ÍZ: Teljes ízű és gazdag, mély szájréteggel ellátott textúrája, az íze érdekes egyensúlyt teremt az édes, fűszeres és mélyen füstös aromák között. Az íze kezdetben édes. A téli fűszerek kitörése elindítja a füstös-fűszeres robbanást, amelyet egy mézes üvegezésű füstölt étel és a pazar füstös hangok és gazdag aromák hullámzanak fel a szájban, mint egy finom Montecristo szivar.LECSENGÉS: Elképesztően hosszú, maradó mazsolával, mély mokka hangokkal és gazdag aromás füsttel a tökéletesen integrált felületbe.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.