A 16 éves Bushmills a 10 éves puha és sima felépítésére épít, és nagyon szép gyümölcsös karaktereket ad hozzá. A whiskyt kezdetben külön öregítik 15 évig, mind a bourbon, mind a sherry hordóban, majd ezeket egy kikötőfába vitték össze körülbelül egy év extra befejezés céljából. A kikötőfa hozzáad néhány finom vörös ízt, néhány édességet, cukorka és csokoládé ízeit. Mint minden Bushmills whisky, nagyon sima, de ennek édesebb, gyümölcsösebb széle van, mint bármelyiknek.Illat: Aromás, mandula- és diófélékkel.Szájpadlás: Meleg portikus édesség a torok hátulján, amely eltolódik, hogy mandula-marcipán fúziót képezzen a mézzel és a pralinéval. Befejezés sötét csokoládéval.Színe: Sötét karamell.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.