A Connemara a Cooley lepárlóban készül. A készítéshez Skóciából és Írországból származó malátát is felhasználnak.A malátázás után, a hagyományoknak megfelelően helyi tőzeg felhasználásával szárítják az árpát, ez felelős a füstös íz kialakításáért. A cég bevallása szerint olyan whiskey-t akartak készíteni ezzel az itallal, amire a régi illegális lepárlók is méltán büszkék lennének. A lepárlás után, mint minden single maltot, ezt is régi bourbon-ös hordókban érlelik. Ezt az italt az Ír whiskyknél tipikusnak tekinthető háromszori lepárlás helyett mindössze kétszer párolják le, pontosan úgy, mint a Skót single maltokat.Érdekességként megemlíthető a lepárló, némileg szokatlan kabala állata is, ami egy barna bika, amely a lepárló melletti földeken legelészik. Állítólag ez az állat egyenes ági leszármazottja, annak a bikának, melyért a helyi legendák szerint az írek valaha véres csatát vívtak a szomszéd királysággal.Nevét az egyik leghíresebb írországi régióról Connemaráról kapta. Ezt a remekművet a tradícionális sörárpa szárítási technika ihlette, mely tőzegből gyújtott tűz felett történik. A Connemara whiskey finoman aranyos színe, selymesen mézes, édeskés tőzeges aromákkal párosul, melyet a maláta és a gyümölcs tesz teljessé.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.