A Dalmore whisky gyártása 1841-re nyúlik vissza. Mindmáig Észak-Skóciában, az Averon folyó mentén található Dalmore Distillery-ben készül.A lepárló első osztályú árpaföldek szomszédságában fekszik, a Loch Morie tó kristálytiszta vizét a folyó szállítja a lepárlóba. A Dalmore lepárlóüzemében a megszokott hattyúnyaktól eltérő formájú lepárló készüléket használnak. Az a mondás járja, hogy az egyik berendezés 1784 óta üzemelés ezáltal ez a legrégebbi, még működő készülék Skóciában. A Dalmore kézzel válogatott, új amerikai fehértölgy hordókban, tanninban gazdag spanyol sherrys hordókban és eredetileg bourbon érlelésére használt amerikai tölgyfahordókban érleli italait.A Dalmore rendelkezik Skócia legrégebbi és legritkább whiskykészletének egy részével.Dalmore III. Sándor királyA Dalmore Distillery gyártmányának egyetlen malátája a skót király megmentésének 1263-ban tett tiszteletére készült - ez a kifejezés hat speciálisan kiválasztott, tökéletes érettségű hordót foglal magában. Az ex-bourbon hordókban érlelt whiskyk, a Matusalem oloroso sherry, a Madeira hordók, a Marsala hordók, a portói pipák és a Cabernet Sauvignon boros barrikok tökéletes harmóniában állnak össze. Mindegyik hordó megadja a maga ízjegyeit, és egyedülálló komplex single malt whiskyt kínál, amelyet az ínyencek tisztelnek.Gazdag ízű, sima textúra, amely édesnek indul, majd elegánsan megszárad, némi fűszerrel (fahéj és szerecsendió) hagyva egy kis étcsokoládét az utóízében.A víz bevezeti a karamellát, és összességében édesíti az ízt.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.