A John Johnston által 1816-ban alapított Lagavulin-lepárló 200. évfordulója alkalmából adták kie ezt a nyolcéves whiskyt. Az Alfred Barnard 1880-as években a szeszfőzdébe tett látogatása ihlette, amikor kipróbálta a „kivételesen finom” nyolcéves fiatalt.Illat: Először repedt fekete bors és aromás fafüst, majd friss narancs- és citromhéj jegyek. Egy kis víz hozza ki az őszibarack és a zöld alma illatait.Szájpadlás: Több fafüst, valamint ropogós zabliszt és mézes gyümölcs. Gazdag szájérzék, dohányjegyekkel, máglyagyűrűkkel és egy borsos, fűszeres aromával.Lecsengés: A lágy tőzeg és a jellegzetes erdőtagok hosszú ideig megmaradnak.Klassz és komplex, ez kevesebb gyümölcsöt tartalmaz, mint a szokásos 16 éves, de az ízletes extra réteg füstöt és harapást ad.
A kép illusztráció, a valóságtól eltérhet.