Részletek
A Martell egyedisége abban rejlik, hogy single estate, azaz egy lepárlóban készül, így azonos ízvilágú párlatokat házasítanak. A borokat seprő nélkül párolják le, így elérve egy könnyed, selymes ízt. A Martell csak a 4 legjobb régióból származó szőlőt használja – ebből az egyik fő területe a Borderies-régió, amelynek ásványos talajszerkezete elegáns és kifinomult karaktert eredményez. Az érleléshez finom erezetű „Troncais” tölgyfahordókat használnak, amely kevés tannint, és sok aromát biztosít.
Az érlelési időtől és a szőlő termőterületétől függően a Martell cognac-nak is több fajtája létezik. A 2,5 éves, pihentetés után palackozott VS-től, a 10 éven túl érlelt XO-n át, egészen a leghosszabb ideig érlelt presztízs cognac-okig mindent megtalálunk a repertoárban.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!