Részletek
A Santa Teresa 1796 egy merész és elegáns rum, melyet exbourbon-ös tölgyfahordókban kézműves Solera módszerrel érlelnek.
Ez az eljárás egy száraz, sima és kiegyensúlyozott rumot eredményez.
Az Aragua termékeny völgyében, El Consejóban épült a Santa Teresa hacienda, amely „lánykorában”, 1796-ban még cukornádültetvényként kezdte a pályafutását. Venezuela függetlenségi harca 1811-ban indult, tehát a Santa Teresa idősebb, mint maga az ország! A spanyol iga alól a végsőkig elszánt Simon Bolívar szabadította fel Venezuelát, akinek rokonai éltek az Aragua völgyében. Kicsi a világ: Bolívar a Ribas famíliával állt szoros kapcsolatban, és Panchita Ribas, a harcok nagy túlélője a Santa Teresa életében is kardinális szerepet játszott. 1826-ban végre a béke évei köszöntöttek a Santa Teresa birtokra. Venezuela mágnesként vonzotta a világ minden tájáról érkező bevándorlókat, így érkezett erre a vidékre a hamburgi Gustav Vollmer, aki feleségül vette Panchita Ribast, és felvirágoztatta ezt a mesés cukornádültetvényt. A vállalat olyan exponenciális fejlődési ívre kapcsolt, hogy napjainkban immár az ötödik nemzedék irányítja sikeresen a cukornádban bővelkedő paradicsomot. 1885-től készítenek itt rumot, és 1909-ben jegyezték be a Santa Teresa márkát, amely hamarosan Venezuela nemzeti kincsévé lépett elő, és az ország iváskultúrájának jelképe lett. Arról nem is beszélve, mekkora hatást gyakorolt a venezuelai társadalomra.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!