Viszonteladókat is kiszolgálunk! Személyesen is vásárolhat az üzletünkben, címünk Érd Fürdő utca 1.

+36 20 263 5143,  Szállítási idő 2-5 nap

Amerikai / Bourbon Whiskey

Az amerikai whiskey egyik legismertebb és legnépszerűbb típusa a Bourbon Whiskey. Ez a félig édes, fűszeres ízvilágú ital igazi amerikai klasszikusnak számít, melyet több mint 200 éve készítenek az Egyesült Államokban.

A Bourbon Whiskey története Kentucky államhoz köthető, ahol először a skót és ír bevándorlók által hozott whisky készítési technikákat próbálták ki az amerikai földön. A Bourbonnak kizárólag az Egyesült Államokban készült whiskey-kaphatja meg ezt a nevet, illetve szigorú előírásoknak is meg kell felelnie, hogy a Bourbonnak minősülhessen. Ilyen előírások például a három évig tartó érlelés tölgyfa hordóban, az alapanyag legalább 51%-ban kukoricát tartalmaz, valamint a palackozási arány nem lehet magasabb 80% alatt.

A Bourbon Whiskey karakteres ízvilágot köszönheti az érlelés során felszívódott tölgyfahordók aromáinak, melyek enyhén édeskés, vaníliás és fűszeres jegyekkel rendelkeznek. Ez az ital tökéletes választás lehet szimplán fogyasztva vagy jég hozzáadásával, de tökéletes alapanyag koktélokhoz is. A Bourbon Whiskey minden whiskey rajongó által értékelni fogott ital, mely az amerikai gasztronómia egyik büszkesége.


35product
 

Az amerikai bourbon whiskey egy különleges, jellegzetes ízű ital, melyet főként kukoricából készítenek. A bourbon whiskey-nek szigorú előírásai vannak a gyártás során, melyek közé tartozik például, hogy legalább 51% kukoricát kell tartalmaznia, és egyes esetekben ki kell érlelni új tölgyfa hordókban. A bourbon whiskey-t általában szobahőmérsékleten, kőpoharakban vagy whiskypoharakban fogyasztják. Sokan kedvelik jéggel vagy egy csepp vízzel hígítva. Az ismertebb bourbon whiskey márkák közé tartozik például a Jim Beam, Jack Daniel's vagy Maker's Mark. A bourbon whiskey kiváló alapanyagot biztosít koktélokhoz is. Az egyik legnépszerűbb bourbon whiskey koktél a "Mint Julep". Ehhez keverj össze 60 ml bourbon whiskey-t, 10 friss mentalevelet és 2 teáskanál cukrot egy pohárban. Törj össze az összetevőket egy mozsárban, majd töltsd fel jevesszel és díszítsd egy mentalevéllel. A bourbon whiskey igazi amerikai ikon, melyet a kifinomult íz és aromák szerelmesei is értékelnek. Kóstold meg magad is és fedezd fel ennek a különleges italnak az élvezetét!
Filter
Űrtartalom
Típus
Price
 (Ft)
890 Ft - 39 490 Ft