Személyesen is vásárolhat az üzletünkben, címünk Érd Fürdő utca 1.

+36 20 263 5143,  Szállítási idő 1-5 nap

Rum

A rum az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb alkoholos ital a világon. Ezt az italt - leegyszerűsítve - a cukornád erjesztésével és desztillálásával készítik. A rum története hosszú és gazdag, és számos országban jelentős kulturális jelentőséggel bír. Ha Ön is szeretné megtudni többet a rumról, olvassa tovább.

A rum eredete a közép-amerikai kontinensről származtatható, ahol az indiánok már régóta fogyasztottak alkoholtartalmú italokat. Az első rumot a 17. század elején a Karib-térségben készítették el, amikor a cukornád termesztése itt stabilan meghonosodott. A rum hamar népszerűvé vált a normál fogyasztók körében és méginkább a tengerészeknél akiknek szükségük volt olyan italra, amely hosszú távon eltartható és könnyen szállítható. 

A rumot a cukornád préselt levéből vagy cukornád melaszból készítik, amelynek magas alkoholtartalmát desztillálással érik el. Az ízei, aromái, illatai és a színe érdekében a rumot hordókban érlelik, amelyekben korábban whiskeyt vagy borokat érletek. A rum íze és karaktere az érlelési időtől és a hordó típusától függ. 

A rumfajták közül a fehér rumokat általában koktélokhoz használják, míg a sötét rumokat önmagukban vagy jéggel fogyasztják. A spiced rumokat fűszerekkel ízesítik, például fahéjjal, szegfűszeggel vagy gyömbérrel. A drágább premium rumokat  hordókban érlelik, ezek általában magasabb minőségi kategóriába is tartoznak.

A rum legismertebb koktáljai a Daiquiri és a Mojito.

A rum a világ egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb alkoholos itala, amely sokféle ízvilággal és karakterrel rendelkezik. A rum széles körű felhasználása miatt mindig is népszerű ital marad. Ha Ön is szeretné kipróbálni a rumot, keresse fel a www.italszakerto.hu weboldalt, ahol széles választékból válogathat.


51product
 
Filter
Űrtartalom
Típus
Származási hely
Price
 (Ft)
649 Ft - 899 990 Ft