Krémlikőr / Likőr
A likőr olyan szeszes ital, melyet nagy mennyiségű hozzáadott cukorral édesítenek, és általában különböző élelmiszerekkel vagy aromákkal ízesítenek. Alkoholtartalma gyakran alacsonyabb a tisztán palackozott párlatokénál, de legalább 15%. A likőröket általában nem érlelik, de előállításukkor gyakran pihentetik őket, hogy az ízanyagok összeérjenek.
A likőröknek számos változatát ismerjük. Készül likőr gyümölcsökből, különböző növényekből és egyes fűszerekből. A hagyományos likőrök mellett léteznek krémlikőrök, illetve tejszín alapú likőrök is. A krémlikőrök jellegzetessége, hogy állaguk jóval sűrűbb, krémesebb, mint a hagyományos likőröké, míg a tejszín alapú likőrök, nevükből adódóan, tejszínnel dúsított párlatok. A legkiválóbb ír krémlikőrök magas minőségű whisky és csodásan krémes tejszín házasításából születnek.