Viszonteladókat is kiszolgálunk! Személyesen is vásárolhat az üzletünkben, címünk Érd Fürdő utca 1.

+36 20 263 5143,  Szállítási idő 2-5 nap

Japán Whisky

A japán whisky olyan ital, amely magában hordozza a japán kulturális örökséget és hagyományokat. Jelenleg egyre népszerűbb világszerte, és számos elismerést kapott a világ legjobb whiskyje címen.

A japán whisky először a 20. század elején jelent meg, amikor a Yamazaki lepárló a skót whisky előállítási módszereit felhasználva egy saját, japán whiskyre írt receptet alkotott meg. Azóta a japán whiskygyártás megugrott, és a mai napig több kiváló minőségű lepárlója van az országnak.

A japán whisky alapvetően két stílusban készül: a blended és a single malt. A blended több, különböző whiskyt ötvöz, míg a single malt csak egyetlen maláta whiskyt használ. A japán whiskyének komplex ízvilága van, jól kiegyensúlyozott, finom, és gyakran különböző hordókban érlelik hosszú időn keresztül (általában tölgyfahordókban). Az ízében megtalálhatók a gyümölcsös jegyek, a szilvás, almás és barackos aromák, míg mások inkább a mézes ízvilághoz hűek.

A japán whisky minősége és elismerése sokban függ az előállításának hagyományos japán módjától. Ahogy a skót whisky, úgy a japán whisky is folyékony aranyként számít, és nagyon nagyra értékelik az országban. Az normál áruakat bármikor megtalálhatjuk az üzletek polcain, míg a nagyon drágák inkább a világ kiválasztott bárjaiban és éttermeiben elérhetőek. A japán whisky divatja megjelenik a bárkoktélok világában is. A szakavatott bartender már használja a japán whisky nyers gyümölcsös aromáját a kreativitásában. A japán whisky a világ egyik legjobb minőségű és legismertebb alkoholos itala, amelynek fogyasztása élmény, és önmagáért beszél.


3product 13
Filter
Típus