Személyesen is vásárolhat az üzletünkben, címünk Érd Fürdő utca 1.

+36 20 263 5143,  Szállítási idő 1-5 nap

Amerikai / Bourbon Whiskey

Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy Kentucky állam Bourbon megyéjéről, mint termelési helyről kapta a nevét az amerikai whiskey. Michael Veach történész-kutató szerint azonban ez erősen valószínűtlen. A „Bourbon” név a köztudatba az 1850-es években kezdett bekerülni, amikorra a whiskeygyártás már messze túlnőtte Kentucky államot, nemhogy Bourbon megyét. Valószínűbb tehát, hogy New Orleans főutcája, a Bourbon street volt a névadó (a jelentős kikötővárost Louisiana 1803-ban vette meg Franciaországtól). Kentuckyból az Ohio és Mississippi folyókon keresztül vízi úton szállították a whiskeyt, ami átvette az addig francia import származó brandy/cognac szerepét, és a Bourbon streeti bárokban árusították.

Amerikai szabályozás szerint a bourbon whiskey nem kell, hogy egy adott területről származzon. Ha megfelel a lenti gyártási elírásoknak, akkor bourbonnek nevezhető.

  • az USA területén kell készíteni
  • minimum 51% kukorica alapanyagból, de ez általában ennél sokkal magasabb
  • maximum 80°-osra szabad lepárolni és maximum 62.5°-osan kerülhet a hordóba
  • az érlelés mindig új, kiégetett tölgyfa hordóban történhet
  • ha az érlelés minimum 2 éves, akkor használni lehet a „straight” kifejezést

A Tennessee whiskey jelölés földrajzi árujelző, vagyis az ilyen whiskeynek Tennesseeben kell készülnie. Ellentétben a Bourbonnel, ami gyártás technikai meghatározása, aminek természetesen a Tennessee is megfelel.


29product
 
Filter
Űrtartalom
Típus
Price
 (Ft)
890 Ft - 32 490 Ft